Magamról

 

Baki Zsolt

 

Az építőipart gyerekkorom óta szívom magamba. Édesapám, aki kőműves volt, megtanította az alapokat. Különösen a munka tiszteletét. 

Pécsett végeztem a főiskolát, építőmérnök szakon szereztem a diplomám.

Mérnökként nem az íróasztalnál kezdtem.

Barátaimmal kitanultam az ács-tetőfedő szakmát. Később az épületgépészet és az épületvillamossági munkákban is gyakorlatot szereztem. Vállalkozóként festés-glettelés illetve gipszkartonszerelés, melegburkolás szakmákban szereztem gyakorlatot. Területi képviselőként tetőcserép és gipszkartonrendszereket oktattam és értékesítettem.

 

Építésvezetőként számtalan családi és több nagyobb társasház kivitelezését irányítottam az alapoktól a kulcsátadásig.  Az anyagbeszerzés logisztikázása, az élőmunka helyszíni koordinálása sok fejfájásra ad okot minden építkezésen, mert vagy ez-vagy az hiányzik. Ezért ha tehettem munkakezdéstől a munkaidő végéig az építkezéseken voltam és onnan végeztem inkább az irodai munkát, mert egy apró fennakadás is óriási leállást okozhat.  Sajnos ezt mindenhol napi szinten tapasztalom, a képzett és előregondolkodó szakemberállomány erős hiánycikk manapság. 

Itt az évek alatt hozzászoktam a “mérnökúr” megszólításhoz, amit a tisztelet egyfajta jelének tartottak, így adott volt a honlap névválasztása..

Dolgoztam ipari környezetben is, ahol egy fermentálóüzem alépítményi munkáit vezényeltem le.

 

Műszaki ellenőrként többtucatnyi családiház és néhány nagyobb társasházi projekt áll mögöttem. Mindig támogattam a tisztes ipart és a tisztes iparost. Sosem a hibást kerestem a hiba mögött, hanem a megoldást. Hiszem, hogy a műszaki ellenőr legfőbb feladata a kivitelezés proaktív támogatása, hogy mire elkövetik a hibát, már figyelmeztetve legyenek rá. Az építkezés kezdetén ezért általában átadok a kivitelezőnek egy ellenőrzési tervet, hogy mikor mit fogok leellenőrizni. Nincs meglepetés.

 

Lebonyolítóként magas minőségű, passzívházközeli otthonok kivitelezésében szereztem tapasztalatot.

 

Energetikai tanúsítóként évente több száz tanúsítást készítek. 

 

Úgy gondolom, hogy az építőipar teljes szegmensére van már rálátásom. Szeretem a kihívásokat, a mozgalmas munkanapokat.

Rendszeresen vezetek e-naplót, dolgoztam tervezésben is.

 

Hobbim a siklóernyőzés, és amikor engedi az idő, szívesen indulok hosszabb kerékpártúrákra.

 

 

Baki Zsolt

Építőmérnök

Felelős Műszaki Vezető

Műszaki Ellenőr

Energetikai Tanúsító

+3620-401-6384

 

én ff